Tuesday, June 29, 2010

masa cuti semester!!!

dh lama aku tinggal blog.
bkn taknak update blog, tp nk gunakan cuti sem ni sepenuhnya..
aku memang gunakan cuti ni spenuhnya.
aku join camping ngn tempat praktikal aku..
best gk la. dpt jd fasilitator green peace camp anjuran Kelab Rakan Muda Kangar, Perlis.
aku dpt ramai kenalan..
pastu aku ikut abang aku g jalan2 kt Kelantan..Cameron Highland..
best sgt..
aku bersyukur sgt sbb aku dpt lihat kebesaran Allah yang menciptakan Alam yg Indah sgt.
hati aku kembali tenang..bila lihat suma ni..
byk yg aku dpt masa cuti ni..
nk tau???
hati aku sudah berubah untuk mengingatiNya..
ada byk g cerita.nanti buka sem aku share lg kt blog ni...
apa yang penting, Hidup aku tak penah bosannnn!!!!
yyyyyyyyyyyeeeeeeeeehhhhhhhhhaaaaaaaaaa!!!!!!!!!

Tuesday, April 27, 2010

mkn kfc,mcD,Pizza Hut,Nando's..
tgk wayang..
g klcc,midvalley,times square,mines..
mkn sama2..
blajar..
nek moto..
nek bas..
buka puasa..
g pasar mlm..
beli baju raya..
ronda2..
sambut besday..
gurau- gurau..
support each others..
tukar2 barang..
bg hadiah..
sambut mis-annavesery..
byk lagi..
aku rindu nk wat suma yg senarai kt atas tu.
tp bleh ke aku ulang benda2 ni suma?
dia dh tunjuk something yg curang..
tp dia sembunyi2..
aku xkan melulu..
aku biar je..
aku syg dia..aku taknak gaduh..
apa2 hal..aku berserah..

Thursday, April 22, 2010

cerewet manNNNNN



Di ofis aku ni.ada la brader ni,dia penolong pengarah Jabatan Alam Sekitar..
dia blom kawin,tp dh bertunang..
orang Kelantan..hurmmmm..gook looking la gk.
smart..tp ada satu sikap lam dirinya sama cam pempuan.
kalah mak aku..
dia ni ada sangkut paut ngn chef wan kot.huhu..
dia CEREWET BAI..
ya tuhan..1st time jupa org camni.
apa yg cerewet tu??
dia pnah suruh aku snap gambar dia guna fon dia..
untuk bg kt tunang dia.aku x kisah pn.
yg erannya dh 30 lebih aku snap gambar dia.sampai memori full..
dia x puas hati gk.aku tgk gambar dia ok dh.
tak kena kt mana pn aku taktau..

lg,ada pegawai ni nk amik gambar dia masuk report tahunan,
bila nk snap.dia ckp esok la.arini sy pkai baju biasa je.
padahal baju dia dh smart...
esok pegawai tu nk amik gambar la.
dia pn kuar g tandas untuk btulkn apa yg patut..
bila kuar tandas nk amik gambar,
dia ckp,baju saya cam tak elok la.esok yer..geram pgawai aku.huhu
3x dia wat camtu..last2 gambar dia xder lam report.
mula la nk gagau kamera.dh tu,kna snap byk kali..
isk..isk..isk..

ada crita dr driver jabatan aku keja,
kna bwk dia g kursus kt KL
amik dia kt umah dia.
sampai je kt pagar umah dia.
nk masuk keta.
dia ckp kt driver;tuggu sat yer.nk tukar baju,baju ni tak sesuai la..
bengang driver ni sbb kna tggu 1jam lebey..
kalah pempuan make up.hahaha..

ada sekali ni,dia kuar ngn pegawai..
on da way balik,dia singgah kedai perfume,,
dia try suma perfume lam kedai tu.
dkat 2 jam lam kedai..
pegawai ni tak tahan tggu lama
dorang pn peluk tubuh cam bodyguard berdiri btul2 dpn kedai..
dgn berkata;yg tu wangi bos!!
dia pn pkir jap..
pas pikir dia ckp.jom balik.saya tak berkenan la.
bengang pegawai ni.
dh la lama tggu,pastu tak beli pn.
tak berbaloi- baloi...

Wednesday, April 21, 2010

jump pig



satu hari,aku ikut pegawai di tempat praktikal aku...
ke kandang babi di sebuah kg di kangar..
kami kena amik sample air di final discharge
apa yg menariknya tempat tu memang la bussssuuuuukk ggiiilaaa
penin, geli...3hari aku diet.huhu
sbb babi busuk tu..
gambar atas tu aku snap masa babi tu terlepas dari kandangnya..
skarang patut la orang dok sebut babi..babi..
babi memang truuukkkk.....!!!!

Tuesday, April 20, 2010

kisah Tahun Tiga

Ni adalah sambungan kesah ana ngn pakwe ana lg.
nk ckp arab ckit.bajet Alim..
masuk Thn 3 ni,aku klash gk ngn dia.
tp kejap je.dia yang mintak..
sedih..tp nk wat camna.
apapun.kami besatu semula...
happy ngn dia.
tp ada gk sedihnya..nape?
pas klas dia tak tego aku pn.pkai blah camtu je..alahai ana ni sapa~
mlm je sms.aku boring sbenarnya.asyik sms je.
tp nk wat camna.dia nk cara camtu.call jarang.
lg satu dia ske maen game dan tido..
aku x ske.tp sayang punya pasal ana trus mengharungi liku- liku parit.
tp ada gk yg besst..
g genting Highland..mkn steamoat kt times square,tgk wayang,mkn sama,
study sama,dpt balik nek ketapi sama..huhu.ada lg.
masa p Taiping..
best la jgk.dpt p tempat dia..
tp byk wat keja.
ok la tu..
yg paling takut kt Insenarator Faber.
Suma staf fakulti temasuk Pensyarah Dato Musa, Dr Azizi..
suma pandang aku ngn dia semacam je..
masa tu dia dok terang kt aku proses lam tu.
apa la depa pikiaq n0000ooohhh..

Thursday, April 15, 2010

salah ke aku?

arini aku buka pesbuk.
aku tgk ada comment baru kt page dia..
smlm aku jupa gk.aku suh dia delete
nk tau nape?
sbb dia penah delete post aku kt fwenster dlu.
penat aku karang kt dia.
alih2 dia delete.rasa diri aku x dihargai..
bila tanya, jwpan dia terdelete.x bleh lah la bro..ayat kantoi.huhu..
tu dlu.nk xnk aku kna telan gk.
skarang sapa2 pempuan post kt dia yg sweet2.aku suh delete.
bkn jeles.tp apa yg dia wat dlu kt aku.dia kna wat kt org len gk.
baru adil..hhuhuhu..
sebenarnya tak sampai hati.sian gk.tp aku kna pikir diri aku.
abg,maafkan org..
tp arini comment kwn dia len mcm
dorang familiar?familiar apa?
aku nk tau.tp nant dia ckp aku pikir bkn2..
perlu ke aku tanya?
ke biar je?
ya ALLAH, tlglah hambaMu yg lemah ni..

Wednesday, April 14, 2010

mtmku

kisahku sambung ke tahun 2
sumanya berubah segalanya bila dia jd mtm kolej..
aku ngn dia x mcm dlu lg.masa dia lebih ke arah meeting dan aktiviti kolej.
aku sgt sedih.tp nk wat camna.xkn nk halang.
1 hari dia pinjam fon aku sbb fon dia rosak.
sbenarnya fon tu aku bli semata2 utk dia.
tp aku ckp fon spupu aku.sampai skarang dia taktau.
tp ble dia bg balik fon aku,aku terbaca msg dia lam sent item
msg pempuan(kwn dia kt skolah dlu)
bile baca msg tu bkn utk msg utk kwn tp cm msg ngn org yg special
meraung aku
aku diam je.aku xnk ckp lg time tu.
aku kol pempuan tu kononnya aku salah nombor.tp aku bejaya korek sapa dia.
bila aku tnya dia.jwpan dia laen.takpe as long he luv me..i luv u bebeh!!!
chaiok!chaiok!!

Wednesday, March 24, 2010

Mula di Hentian Puduraya

Tak penah lintas pn aku nk dkt dia.
satu hari aku nk balik kedah terserempak ngn dia kt stesen lrt.
masa tu nk p hentian pduraya.
tp aku wat taktau je.sbb aku x brani nk tego dia yg cam pemalu.
tp mlm b4 aku nek bas.dia msg aku tnya dh nek bas blom.sjak itu
aku mula bersms ngn dia..
disinilah bermula cerita mi cintanku..
sejak aritu,kami salu berhubung sampai dia lam meeting pn dok sms aku..isk3x..
tah camna kami decide untuk kapel.
masa ni aku tak syg pn dia sbb aku syg org len.tp org tu bkn jodoh aku..
dia ni salu ckp dia syg sgt kt aku dan dia tak bleh hidup tanpa aku.
byk g dia ckp.tp aku lupa la..huhu
tak sampai 2bln masa tu time cuti.
aku mitak break ngn dia.
sbbnya aku takut kisah cinta aku xkesampaian sbb lama g nk blajar.
aku terfikir camna kalo kami dh tak sehaluan time blajar ni.
bleh ke aku blajar dengan keadaan yang hambar ngn dia
aku tak sanggup utk lalui suma ni..dan aku tak nak mengharap..
tp msuk sem 2,muka aku pn dia tak nak tgk
aku rasa sgt bersalah ngn dia sbb wat dia mcm tu..ada org ckp yg dia kuat merokok
aku pujuk dia dan kami kapel semula.tarikh kapel kami pilih 12 Januari 2008.
kami sambut tiap2 tahun ulangtahun kami(poyo)..
dia bg aku kamera,teddy bear..
happynya aku...tuhan je tau.hhuhuuuuhu

Tuesday, March 23, 2010

God,please stay of me for goodness

video

me myself



This was my first blog.I hope i will throw out my feeling and others here!
Herm...what i'm going to write about my self?Owh..yeah..I choose 'helianthus annus lady as my blog name because i like the cheerful of yellow on it. helianthus anuus is sciencetific name for sunflower.I wish i am cheerful too.so, i could make people around me happy.But, it was proven sometime i'm can't make people around me happy..anyway..no matter will happen i cant give up to happy surrounding!smile,smile carry on smile..like in picture.